Nybyggeri af bindingsværkshus
Orehøjvej

︎ Beligenhed: Gammel Lejre, Danmark
︎ Størrelse: 124 kvm 
︎ År: 2023
︎ Status: Aktiv
︎ Team: Bara Strelcova, Lasse Olin

Gammel Lejre, et fredet, nationalhistorisk område i Danmark, sætter scenen for et byggeprojekt på Orehøjvej 14. På grund af det oprindelige hus' tabte historiske værdi og utilstrækkelige konstruktion, erstattes bygningen med et nyt hus, der respekterer områdets traditionelle bindingsværkshuse.

Den nye bygning respekterer stedets historie og natur. Den er designet med hensyn til privathed, optimal naturlig belysning, udsigt mod vest og øst, hensyntagen til den nærliggende Kongsgård og menneskelig skala.


Bygningen, som er L-formet og cirka 6,2 m bred, skaber tre distinkte områder: et indgangsområde, et privat terrasseområde, og en åben have. Huset ligger parallelt med gaden og er bygget med ydervægge i hvidt bindingsværk, stråtækt sadeltag, samt jernoxydrød oliemalede vinduer og døre. Unikt er indførelsen af en indendørs tofteport, som forbinder husets to sider og giver udsigt mod både øst og vest.

Indvendigt byder huset på et effektivt layout inspireret af traditionelle bindingsværkshuse. Indgangen fører til en entré, efterfulgt af et køkken, en spisestue med loft til kip, og en hyggelig stue. To soveværelser ligger væk fra vejen, mens en central trappe fører til en øverste etage reserveret til beboerne. Den eksisterende kælder er bevaret, men dens færdiggørelse er ikke inkluderet i dette projekt.Studio Bara


Eriksgade 1
1708 København V


bara@studiobara.com
CVR: 43959557
︎︎︎ Instagram
︎︎︎ Facebook

︎︎︎ Linkedin


︎︎︎ Privacy Policy

© 2023