Renovering af hus fra 00’erne
Chlum

︎ Beligenhed: Chlum u Křemže, Tjekkiet
︎ Størrelse: 240 kvm
︎ År: 2023

︎ Status: Aktiv
︎ Team: Bara Strelcova, Marek Schneider

Omkring årtusindskiftet gennemgik boligtrends i Tjekkiet betydelige ændringer. Efterkommunistiske påvirkninger fusionerede med hurtig urbanisering, hvilket førte til en stigning af typehuse, som ofte mangler æstetisk appel.
Dette renoveringsprojekt sigter mod at genoplive et hus fra denne periode, rette dets æstetiske og funktionelle mangler og inkorporere moderne bæredygtige og design elementer. Hjemmets design forenkles ved at fjerne det dominerende tagudhæng, kviste og skrå taggafler. Den nye træbeklædning på den vestlige facade genopliver huset, som nu minder mere om et traditionelt landsbyhus end omkringliggende typehuse.

Indenfor inkluderer de største ændringer nye udsigter og forbindelser mellem huset og haven. Hjertet af huset er et rummeligt opholdsområde forbundet med spisestuen, køkkenet og gennem store franske vinduer, terrassen og haven. Overetagen fungerer som børne- eller gæsteværelser, hver med sit eget skab og badeværelse. Kælderen, forbundet via en ny trappe, tager en social og opbevarende funktion.

det oprindelige layout

den nye stueplan

den nye 1. etageplan

den nye kælderplan

det oprindelige husStudio Bara


Eriksgade 1
1708 København V


bara@studiobara.com
CVR: 43959557
︎︎︎ Instagram
︎︎︎ Facebook

︎︎︎ Linkedin


︎︎︎ Privacy Policy

© 2023